کد خبر 529012
تاریخ انتشار: ۱۰ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۹:۲۷

محمدرضا بیگلری گفت: با دوستان ایتالیایی‌ام حرف می‌زدم، آنها به من گفتند تا ایرانی ها فضای کسب وکارشان را بهبود نبخشند و پارامترهای اقتصادی شان را ارتقا ندهند مقرون به صرفه نیست به ایران بیاییم.

 به گزارش مشرق، مشاور سابق سازمان سرمایه گذاری خارجی درباره دستاوردهای مثبت سفر هیات اقتصادی ایران به ایتالیا و فرانسه گفت: رفت و آمدهای هیئت‌های اقتصادی لازمه اقتصاد هر کشوری است و در صورتی که این رفت‌ و آمدها با هدف، از سوی دولت‌ها دنبال شود موجب انتفاع و سود اقتصادی دولت مذکور خواهد شد.

محمد رضا بیگلری با بیان این که تحلیل من از سفرهای اخیر دولتمردان به کشورهای اروپایی این است که دولت هم اکنون سردرگم است و نمی‌داند که چکار می‌خواهد بکند گفت: مدیران اقتصادی ما هنوز خودشان سرگردان هستند، متاسفانه مدیران ما بعد از برجام به اروپا رفته اند و به جای اینکه امتیاز بگیرند، امکانات و امتیاز به خارجی‌ها داده‌اند و آمده‌اند!

رئیس سابق کمیسیون سرمایه گذاری ایران و ایتالیا با انتقاد از بی هدف بودن دولت در سفر به دو کشور ایتالیا و فرانسه گفت: اگر مشاهده کنید متوجه میشوید که دولت کاملا بی هدف به اروپا سفر کرد، با لغو تحریم‌ها درها برای خرید از اروپایی ها باز شد و خیلی از آنها خرید کردیم و باید اذعان کنم برای این خریدها می‌بایست پول پرداخت شود و اگر هم اعتباری اخذ می‌گردد می‌بایست پشتوانه قابل نقد شوندگی ارائه گردد.

وی در ادامه با انتقاد از موج خرید دولت با استفاده از منابع مالی کشور اذعان کرد: نباید منابع کشور را  که با زحمت به دست آوردیم، بابت خریدهای غیرضروری از دست میدادیم و این خوب نیست. وی اضافه کرد: آنچه در اروپا مشاهده شد صرفا نمایش بی‌هدفی بود که فقط دلارها را خرج کردیم و چیزی به دست نیاوردیم.

بیگلری با بیان اینکه من مخالف مشارکت اقتصادی دو طرفه با شرکت‌های خارجی بعد از برجام نیستم گفت: من مخالف دادن امکانات یک سویه به خارجیها هستم و معتقدم پشت پرده تبادلات اقتصادی بعد از برجام هیچ برنامه ریزی و هدفی دنبال نمی‌شود؛ اتفاقا خارجی‌ها از این مسئله سود برده و استقبال می‌کنند و مطئننا ما از این جریان زیان خواهیم دید.

وی با طرح این سوال از تیم اقتصادی دولت پرسید: از شما که آقای رئیس جمهور را در سفر به ایتالیا و فرانسه همراهی کردید سوال میکنم با چه هدف اقتصادی به اروپا سفر کردید؟ با قراردادهای مذکوری که در اروپا بسته شد باید به فکر بازپرداخت آن باشید و کشور را با این وضع، بدهکار خارجی ها کردید.

وی اضافه کرد: کشور امروز در شرایط بد رکودی به سر می برد و پرداخت منابع دلاری و موج خریدهای غیرضروری با پولهای آزاد شده در این شرایط به سود اقتصاد ایران نبوده و نیست.

وی با این توضیح که من مخالف ورود سرمایه گذار خارجی به کشور نیستم توضیح داد: به عنوان مثال قراردادی با پژو بسته شده و در این قرارداد تکلیف شده که شرکت مشترکی تاسیس شود، حالا این شرکت مشترکی که می‌خواهیم تاسیس کنیم  بر چه اساس است و با چه هدفی تاسیس خواهد شد، از کجا مشخص است که قرارداد قبلی با پژو تکرار نشود؟!

وی با بیان اینکه جذب سرمایه گذاری خارجی بسیار خوب است و اخذ فاینانس هم اقدام خوبی است اما به این شکل عمل کردن ریسک ما را افزایش میدهد گفت: متاسفانه تمام اینها ناشی از عدم برنامه ریزی برای فضای پسابرجامی است.

این فعال اقتصادی با بیان اینکه با قراردادهای مذکوری که با شرکتهای خارجی بستیم نمیتوانیم امیدوار باشیم که آنها برای سرمایه گذاری در تولید به ایران بیایند گفت: تا زمانی که برخی از پارامترهای مشخص اقتصادی در کشور بهبود نیابد هیچ سرمایه گذار خارجی برای سرمایه گذاری به ایران نخواهد آمد.

وی در توضیح این موضوع گفت: باج دادن به شرکتهای خارجی باعث نخواهد شد تا آنها برای سرمایه گذاری در تولید به ایران بیایند، من قطع به یقین به شما میگویم آنها به ایران نخواهند آمد.

وی با این توضیح که بنده 9 سال رئیس کمیسیون سرمایه گذاری اتاق ایران و ایتالیا بودم وهنوز هم در بسیاری از مجامع و شرکت‌ها با آنها، هم صحبت و همنشین هستم معتقدم، خارجی‌ها به شدت پارامترهای اقتصادی ما را رصد کرده و زیر نظر دارند و تاکنون نیز متوجه شده اند که هیچ اقدام مثبتی در فضای کسب و کار ایران صورت نگرفته است، بنابراین برای سرمایه گذاری در تولید به ایران نخواهند آمد.

وی توضیح داد: سرمایه گذار و هیاتهای اقتصادی یک کشور هنگامی وارد کشور دیگر میشوند که ریسک سیاسی- اقتصادی و شاخص فضای کسب و کار آن کشور بهبود و ارتقا پیدا کرده باشد، بنابراین من از شما سوال میکنم آیا در این مدت این تغییرات اساسی در این حوزه در کشور بوجود آمده که سرمایه گذار یا هیات اقتصادی خارجی به ایران بیاید؟!

وی گفت: تعهد ایجاد کردن با خرید هواپیما و قرارداد بستن با پژو و دیگران، به هیچ وجه خارجی‌ها را ترغیب نمی‌کند تا به ایران بیایند و تا فضای کسب و کار ایران بهبود پیدا نکند تمام این رفت و آمدها نمایشی خواهد بود.

وی اضافه کرد: بعد از سفر دولت ایران به ایتالیا، وقتی با دوستان ایتالیایی‌ام حرف می‌زدم و از آنها درباره سرمایه گذاری در ایران و مذاکرات برای ادامه همکاری با ایرانی ها پرسیدم، آنها به من گفتند مذاکرات خاصی نبوده و تا ایرانی ها فضای کسب وکارشان را بهبود نبخشند و پارامترهای اقتصادی شان را ارتقا ندهند مقرون به صرفه نیست به ایران بیاییم.

بیگلری ادامه داد: بزرگترین پارامتر خارجی ها برای سرمایه گذاری در ایران، بازار کسب و کار است و ما متاسفانه رتبه فضای کسب و کارمان به شدت پایین است و این مسئله باعث میشود آنها به راحتی به ایران نیایند.

وی توضیح داد: مطمئن باشید با دست دادن و عکس انداختن سرمایه گذاری خارجی به ایران نخواهد آمد.

وی در همین باره تصریح کرد: ما هیچ برنامه ریزی برای پساتحریم نکردیم، به عنوان مثال قوانین ارائه مشوق‌های سرمایه گذاری خارجی در ایران داریم، اما آیین نامه اجرایی آن را نداریم، یعنی شما وقتی از دوستانی که متولی سرمایه گذاری خارجی هستند بپرسید که چه حمایت‌هایی میتوان از سرمایه گذار خارجی کرد تا آنها به ایران بیایند، هیچ کس نمی‌داند که باید چکار کند و هیچ کس نمی‌داند اگر فردا اتفاقی افتاد چه دستگاهی باید جلو بیاید!

رئیس سابق کمیسیون سرمایه گذاری ایران و ایتالیا با بیان اینکه در همه جای دنیا سازمان سرمایه گذاری خارجی یا سازمان سرمایه گذاری متولی اجرای چنین اقداماتی است گفت: متاسفانه در کشور ما چنین سازمانی غیر فعال بوده و فقط اسم آن را یدک می‌کشد، در صورتیکه می‌بایست برای جذب سرمایه گذاری خارجی و تجارت برای هر کشور حد تعیین کنیم، بعد با مانیتور کردن آن را اصلاح نماییم. در آن زمان است که کشورهای هدف را به رقابت خواهیم انداخت و با یک برنامه ریزی درست وبدون شوهای سیاسی وهدف گذاری پنج ساله میتوانیم به عملکرد نسبتا موفقی دست یابیم.
منبع: نسیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 5
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • ۱۰:۱۰ - ۱۳۹۴/۱۱/۱۰
    0 0
    تا الان توی جیب روسها و چینیها با آن اشغالاشون بود . حالا حداقل جنس اروپایی مرغوب تر است
  • ۱۳:۲۹ - ۱۳۹۴/۱۱/۱۰
    0 0
    تو که نفهمیدی چی گفته پس چجوری نظر دادی؟
  • ۱۳:۵۷ - ۱۳۹۴/۱۱/۱۰
    0 0
    مشرق 800میلیارد دلار درآمد افسانه ای دولت نهم ودهم به جیب کی رفت؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
  • ۱۶:۲۵ - ۱۳۹۴/۱۱/۱۰
    0 0
    به قیمت با خاک یکسان کردن صنعت و کشاورزی کشور
  • ۱۲:۲۹ - ۱۳۹۴/۱۱/۱۱
    0 0
    با توجه به حجم بالای خرید هواپیما دولت باید با ایجاد رقابت بین 5-6 سازنده هواپیماهای کلاس 100 تا 200 نفره در دنیا، از اونها گرفتن فناوری یا تولید برخی قطعات رو هم ضمن قرارداد درخواست میکرد که قطعا با توجه به تعداد سفارش بالا بعضی حاضر می شدن قبول کنن چون ایرباس و بوئینگ در برابر قرار داد 100 فروندی با چین حاضر شدن خط تولید هم بدن به چین در حالی که چین خودش به زودی هواپیمایی در همون کلاس رو پرواز خواهد داد اما قرارداد 100 فروندی اونقدر اغوا کننده بود که حاضر شدن خط تولید بدن به چین حالا برای بیش از 100 فروند هواپیما آیا حاضر نبودن به ما فناوری یا تولید قطعه و ... بدن؟ اینجوری برای متخصصان کشور هم اشتغال ایجاد می شد و فناوری های پیشرفته ای که در جاهای مختلف صنعتی غیرنظامی کاربرد داره وارد کشور میشد متأسفم برای دولت که همینجوری رفت یه خرید خشک و خالی کرد

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس